Ny bok: Rasse Rask och översvämningsjulen

Hur ska familjen Rask lyckas fira jul när det bara regnar, utan uppehåll?

Rasse Rask, den lilla vilda pojken som bor med sin familj på Vårdberget i Hangö, får ett nytt uppdrag! Han måste försöka ta reda på vad som hänt med hans båda storabröder som skulle hämta julgranen från Öby. Också pappa Rask, som skulle hämta någonting hemligt, är försvunnen. Rasse ger sig iväg med sin häst Gröna svans.

– Se upp för älgarna! ropar mommo efter honom. Vad menade hon med det?

Rasse Rask och översvämningsjulen är den senaste bilderboken i serien om Rasse Rask.

Irmelin kommer att presentera boken på Helsingfors Bokmässa lördagen 28.10. 2023 kl. 11:30. Välkomna med!

Pärmbild till Rasse Rask och översvämningsjulen

Svenska Akademiens pris till framstående författare av ungdoms- och barnlitteratur år 2022

Irmelin Sandman Lilius har blivit tilldelad Svenska Akademiens pris till framstående författare av ungdoms- och barnlitteratur! Priset instiftades år 2021 och utdelas nu för andra gången. Priset tilldelades henne för hennes betydande och omfattande litterära produktion.

Pressmeddelandet hittas här.

Nominerad till ALMA-priset 2023

Irmelin Sandman Lilius, författare och illustratör, Finland

En av 251 nominerade från hela världen!

Ny bok: Baggens koja har kommit ut!

“Hur ska man göra med bröder?” Undrar Silja Halter upproriskt. Hon håller på att skapa sig ett självständigt liv som biträde i Boklådan i Tulavall. Syskonen Halter växte upp i fattigdom. Sanna, Silja och Sissela har hittat sig vägar framåt i livet men deras bror Stefan irrar omkring, städigt lockad av framgångsrikare busar. När Silja bosatt sig i Baggens koja flyttar han in och tar för sig.

Även andra faror lurar, som nya tjänstemän och gamla småluskar. Men Silja och kojan har hjälpare och försvarare bland vänner, såväl bofasta som sjöfarande, och gengångare.

Pärmbilden till Baggens koja